• info@kovinostiskarstvo.si
  • 041 680 004

NEKAJ O

Kovinostiskarstvu

Kovinostiskarstvo je tehnika preoblikovanja pločevine, ki izvira iz starih časov, ko so mojstri izdelovali kelihe in podobne okrogle okraske iz pločevine. Način izdelave se v vsem tem času ni veliko spremenil, saj se še danes veliko unikatnih in zahtevnih izdelkov izdeluje ročno. Dotik roke je nekaj, česar še danes ni mogoče popolnoma nadomestiti z avtomatizacijo. Na stružnici podobnem stroju se iz pločevinaste rondele s pomočjo jeklenih, plastičnih ali lesenih priprav z deformacijo in raztezanjem izdela izdelek po dimenzijah naročnika. Mnogi ne vedo, da je ta tehnika izdelave unikatov, prototipov in serij do nekaj tisoč kosov cenovno ugodnejša kot drugi predelovalni procesi.

Materiali in dimenzije

Kovine, katere uporabljamo za mehansko obdelavo so vedno visoke kakovosti, tako da se lahko prilagodimo željam kupca. Uporabljamo jekleno pločevino tipa DC03, DC04. Pri nerjaveči jekleni pločevini dajemo prednost tisti z večjo vsebnostjo niklja, tako da preoblikujemo AISI 304 (W.Nr.:1.4301) in AISI 3016 (W.Nr.:1.4571). Preoblikujemo tudi barvne kovine. Uporabljamo aluminijasto 99,5 bakreno ter medeninasto pločevino. Izdelujemo tudi iz drugih posebnih mešanic pločevine, ki dopuščajo vlek, kot je titan - cink pločevina in druge. Predelujemo tudi perforirano pločevino. Za vse materiale je predvidena debelina najmanj  0,8 mm (v določenih primerih tudi tanjša) pa vse do 1,5 mm, aluminijasta pločevina pa vse do 3mm. Izdelamo lahko le nekaj milimetrov majhne izdelke ter izdelke vse do premera 1300 mm.

Orodja

Sami izdelamo orodja in priprave za prototipe izdelkov, tako da lahko naročnik  vidi svoj izdelek pred serijsko proizvodnjo. Orodja in priprave  lahko izdelamo iz kovin,  umetne mase ali lesa. Naročniku z našimi izkušnjami pomagamo do želenega izgleda in funkcionalnosti izdelka.

Zakaj izbrati nas?

  • Smo zanesljiv dobavitelj polizdelkov in izdelkov z več kot 50-letno tradicijo
  • Hitra odzivnost
  • Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno
  • Izdelki velikosti nekaj milimetrov, pa vse do 1300 mm premera
  • Z našimi izkušnjami naročniku pomagamo do želenega izgleda in funkcionalnosti izdelka
  • Unikatni in prototipni izdelki po želji naročnika

Pokličite nas ali nam pišite!